2000-ben a nagyszülőktől örökölt pár száz négyszögölnyi területből kiindulva folyamatos növekedéssel és fejlesztéssel mára egy 8 hektáros borbirtokra fejlődött fel a borászat.

A szőlőterületeink megoszlanak Versend és Villány között.

A nagyobb területek az Orás pincefalut körülölelő dombokon terülnek el. A régi ültetvények folyamatos kivágásával majd újra telepítésével modern, gépekkel jól művelhető látványában is szép szőlőskerteket hoztunk létre.

Az új szőlők telepítésével egyben átalakult az ültetvény fajtaszerkezete és megjelentek az új modern fajták:

Fehérszőlőink:

Kékszőlőink:

Zenit

Irsai Olivér

Ottonel Muskotály

Királyleányka

Olaszrizling

Juhfark

Merlot

Cabernet Franc

Cabernet Sauvignon

Syrah

Portugieser

Szőlőinket egy szálvesszős, ernyős művelésben termesztjük, illetve egyes fajtáknál középmagas kordonkart alkalmazunk.

A művelés során törekszünk rá, hogy minél kevesebb permetszert használjunk, fontosnak tartjuk a prevenciót.

Illetve a gyomírtószereket 2024-től teljes mértékben elhagyjuk és csak mechanikai gyomírtást alkalmazunk. Ezzel is törekedve arra, hogy minél kevesebb gyomirtó anyagot kelljen kijuttatnunk a területeinkre.

Szőlőbetakarítás kézi szüret formájában valósul meg, mivel így kímélni tudjunk a növényt. Ezenfelül egy minőségi válogatás is megtörténik a szüret közben, hogy a szüretelő ládákba csak egészséges szép fürtök kerülhessenek, hogy a legmagasabb minőségű alapanyaggal tudjunk majd dolgozni a pincében.