Pincészet

Kovács-Harmat Pincészet szőlő területei a rendkívül jó természeti adottságokkal rendelkező Versend és Villány dombos lankáin találhatóak. A család 2,5 hektár szőlő területet művel, melyet folyamatosan növel új telepítésű szőlő területekkel.

Mint hazánk legmelegebb, szubmediterrán éghajlatú borvidékein termelt borok illatban, zamatban gazdag, testes borok. A bor előállítása a 2004-es évben átépített családi présházban és pincében történik. Elsősorban reduktív eljárással készülnek boraink, de egyes vörös szőlőfajták esetében a hagyományos kácis erjesztés a meghatározó. A borok érlelése fajtától függően tartályban, hagyományos hordókban és új tölgyfa hordókban (barrique) történik. A borok kiváló minőségének eléréséhez az ültetvényeken hozamkorlátozással állítjuk elő a megfelelő alapanyagot, a szőlőt.

Szolgáltatásaink

A családi présház emeleti részén került kialakításra a borkóstoló helyiség, mely 30 vendég egyidejű fogadására biztosít lehetőséget. Az általunk forgalmazott borok mellé tájjellegű ételeinket kínáljuk. Az ételeket helyben készítjük szabad tűzön vagy a kóstoló teremben épített kandalló-kemencében. A kandalló tüze a meleget árasztja és egyben az energiát biztosítja a kemencében a sütéshez.

Étel kínálatunk:

Ettől eltérő igényeket is kiszolgálunk megbeszélés alapján. Vendégeinket előre egyeztetett időpontban, csak bejelentkezés alapján fogadjuk.

Elérhetőségeink

Pince: 7752 Versend, Pincesor 15.
Postai cím: 7761 Kozármisleny, Nárcisz utca 8.
Telefon, fax: +36 72 370-663
E-mail:

Megközelíthetőség

Pécsett Moháccsal összekötő 57-es főközlekedési út mentén a 13 km szelvénynél található Versend. Az újonnan megnyitott M60 autópályán is elérhető oly módon, hogy a Bólyi lehajtónál kell letérni az autópályáról és az 57-es főúton Mohács felé tartani.

Térkép